Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση Σπύρου Βούγια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης και του Υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Σπύρου Βούγια.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν φωτογραφίες από το παρελθόν, που απεικόνιζαν τον κ. Βούγια σε προηγούμενες δράσεις του και εκλογικές αναμετρήσεις, στην «Ένωση Πολιτών» με τους Γιάννη Μπουτάρη και Αντώνη Μανιτάκη, στο θρυλικό «Sante» καθώς και με τον Λεωνίδα Κύρκο στις εκλογές του 1998, ενσταντανέ από τις εκλογές του 2002, με τον Γιάννη Μπουτάρη το 2012.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν συνοπτικά και 18 προτάσεις του συνδυασμού που αφορούσαν το τραμ, τη θαλάσσια συγκοινωνία, την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους και της Αγίας Σοφίας, την πεζοδρόμηση της παλιάς παραλίας και την επέκταση του κρηπιδώματος, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε Μητροπόλεως, Τσιμισκή, Βασ. Όλγα κ.λπ. για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού και τη λειτουργική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης από τον ΟΑΣΘ, την ανάδειξη της πολιτικής κληρονομιάς, την ανάδειξη του Μουσείου Ολοκαυτώματος που πρόκειται να κατασκευαστεί, την αναβάθμιση του ρόλου των δημοτικών κοινοτήτων κ.ο.κ.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιάννης Μανιάτης, Νίκος Νυφούδης (ο οποίος είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος), ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου, οι πρώην βουλευτές Χάρης Καστανίδης, Γιάννης Μαγκριώτης και Λευτέρης Τζιόλας, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Σταύρος Κωνσταντινίδης και Στέργιος Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος,και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το φινάλε της αριστουργηματικής ταινίας των αδελφών Ταβιάνι Allonsanfan (1974).  Ο Ενιο Μορικκόνε έγραψε ένα συγκλονιστικό επαναστατικό εμβατήριο, που έκλεισε την παρουσίαση του Σπύρου Βούγια στο “Ολύμπιον”.

“Ήταν το καλύτερο τέλος μιας σπουδαίας εκδήλωσης, που μας γέμισε ενθουσιασμό και αισιοδοξία για τη συνέχεια”, υπογράμμισε ο κ. Βούγιας χαρακτηριστικά.