Ο Σ. Βούγιας στον FM100: Διαφωνώ με την στείρα αντιπολίτευση και είμαι υπέρ ενός δημιουργικού και ουσιαστικού ρόλου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» Σπύρος Βούγιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 και στον δημοσιογράφο Νίκο Ηλιάδη, μεταξύ άλλων τόνισε:

 

«Κάναμε χθες την πρώτη μετεκλογική συνάντηση της παράταξής μας. Δεν κάλεσα νωρίτερα τους υποψήφιους, γιατί ήθελα να κρατήσουμε αυστηρή ουδετερότητα μεταξύ των δύο Κυριακών, δείχνοντας ότι δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε παιχνίδια συναλλαγών, θέσεων και αξιωμάτων της επόμενης ημέρας.

Ήταν μια ευχάριστη εκδήλωση, παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας. Υπήρχε ένα θετικό κλίμα που αντανακλούσε την ωραία εμπειρία της προεκλογικής εκστρατείας και την χαρά της προσπάθειας.

Αρχικά τέθηκε το ζήτημα του εάν θα παραμείνει σε λειτουργία η παράταξη της ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης  τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κάτι στο οποίο τα στελέχη συμφώνησαν ομόφωνα».

Σχετικά με τον απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος ο κ. Βούγιας υπογράμμισε:

«Δεν είχαμε ούτε την οικονομική δυνατότητα, ούτε την επιθυμία  να ξοδέψουμε πολλά χρήματα στο επικοινωνιακό κομμάτι. Έχω μια αντίληψη παλαιάς κοπής ίσως, ότι στις ανθρώπινες σχέσεις και στην πολιτική δεν είναι σωστό να αγοράζεις υπηρεσίες. Όμως οι εκλογές γίνονται πλέον με διαφορετικό τρόπο και σίγουρα δεν περίμενα, ότι το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο θα έφτανε τόσο γρήγορα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Θεσσαλονίκης.

Αντικειμενικά μιλώντας, η στήριξη του ΚΙΝΑΛ ήταν ουσιαστικά πλατωνική, με την έννοια ότι δεν είχαμε καμία υλική, οικονομική και επικοινωνιακή βοήθεια. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στα αποτελέσματα της εσωτερικής ψηφοφορίας των υποψηφίων, όπου τα στελέχη του κινήματος δεν έλαβαν την αντίστοιχη υποστήριξη ως πρόσωπα».

 

Σχετικά με την πιθανή συνεργασία με την διοίκηση του κ. Ζέρβα τόνισε:

«Είναι πρωτόγνωρα πράγματα αυτά που ζούμε, εξαιτίας αυτού του εκλογικού νόμου. Το στοίχημα της διοίκησης του δήμου είναι δύσκολο. Θα συναντηθούμε με τον κ. Ζέρβα στον κατάλληλο χρόνο. Θα δούμε εάν υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας στη βάση προγραμματικών θέσεων πάνω σε ζητήματα της πόλης. Είμαι ένας άνθρωπος που κάνει κριτική αλλά και στηρίζει τα θέματα με τα οποία συμφωνεί. Διαφωνώ με την στείρα αντιπολίτευση και είμαι υπέρ ενός δημιουργικού και ουσιαστικού ρόλου.

Θα ήθελα να κρίνουμε τον κ. Ζέρβα από αυτά που θα κάνει την επόμενη μέρα και πρέπει να του δώσουμε το δικαίωμα αυτό αλλά και την πίστωση χρόνου, που χρειάζεται. Εφόσον λειτουργήσει θετικά, μπορούμε να συμβάλλουμε κι εμείς στην διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους Θεσσαλονικείς. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί στην πράξη, είμαι όμως ανοιχτός θετικά στην πρώτη συζήτηση των επόμενων ημερών και σε όποια συνεργασία προκύψει στη βάση αυτή».