ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2019: ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΓΙΑΣ

Σπύρος Βούγιας: “Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα για τον Δήμο”

Συνέντευξη Σπύρου Βούγια στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FΜ» 13-05-2019

«Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα για την πόλη. Και με Ταχιάο και με Ορφανό και με Νοτοπούλου και με Ζέρβα θα μπορούσα να συνεργαστώ και να κάνω μια ισχυρή συμμαχία. ‘Οχι με όλους ταυτόχρονα, προφανώς. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε πολιτικό, ούτε προσωπικό με αυτούς τους οποίους εκτιμώ», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Σπύρος Βούγιας.
Ο κ.Βούγιας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ», εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η παράταξη του έχει πιθανότητες να βρίσκεται στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών: «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι πως θα είμαστε στο β’ γύρο. Και αν είμαστε έχουμε πολλές πιθανότητες να βρεθούμε και πρώτοι. Η τρίτη θέση υπάρχει ως πιθανότητα, είμαι ειλικρινής».
Παράλληλα, σχολίασε τις διαφορετικές δημοσκοπήσεις που κάνουν την εμφάνισή τους δύο εβδομάδες πριν από την κάλπη: «Είμαστε από τις παρατάξεις που δεν μπόρεσαν ούτε να παραγγείλουν, ούτε να επηρεάσουν καμία δημοσκόπηση. Είναι κοινό μυστικό ότι οι δικές μας οικονομικές δυνατότητες δεν είναι μεγάλες. Δεν υποστηριζόμαστε από μεγάλους, ισχυρούς μηχανισμούς εξουσίας, που μπορούν να βοηθήσουν υποψηφίους. Βλέπω τα σκαμπανεβάσματα, χαμογελώ. Μου φτιάχνουν τη διάθεση οι θετικές, μου ρίχνουν τη διάθεση οι αρνητικές, όμως αυτό δεν κρατάει πάνω από δύο ώρες και συνεχίζουμε τη δουλειά».
Όσο για το εάν η υποψηφιότητα του στηρίζεται οικονομικά από το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι, ο κ.Βούγιας απάντησε: «Ούτε ένα ευρώ. Το λέω ανοιχτά, δημόσια. Είναι μια σχέση θεσμική, που βοήθησε με τα στελέχη των κομμάτων να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο. Όμως είναι μια σχέση “πλατωνική”. Τα κόμματα δεν είναι πια τόσο ισχυρά, τόσο μεγάλα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν υποψηφίους, έχοντας πολλές υποχρεώσεις από χρέη του παρελθόντος».
Πρόσθεσε πως η παράταξή του θα πραγματοποιήσει μια κεντρική προεκλογική εκδήλωση το Σάββατο, 18 Μαΐου, στο Ολύμπιον και κάλεσε τους ψηφοφόρους στην κάλπη των Ευρωεκλογών να ρίξουν «την κομματική τους προτίμηση», ενώ στην κάλπη των δημοτικών εκλογών να επιλέξουν «τον κατάλληλο δήμαρχο. Εάν μπει αυτό το ερώτημα δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είμαστε στο β’ γύρο».

Σπύρος Βούγιας | ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη - λογότυπο

ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΓΙΑΣ

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Σπύρος Βούγιας | ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη - λογότυπο