ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2019: ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΓΙΑΣ

Σπύρος Βούγιας: Η Ε’ Κοινότητα βγάζει

Με την επίσκεψη στην Ε’ δημοτική κοινότητα, ολοκληρώθηκε η περιοδεία της «ΠΟΛΗχρωμης» Θεσσαλονίκης στις γειτονιές της πόλης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους 150.000 κατοίκους της μεγαλύτερης δημοτικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στο εκρηκτικό πρόβλημα της κυκλοφορίας, της καθαριότητας και της έλλειψης ελεύθερων χώρων, κυρίως στα υποβαθμισμένα τμήματά της μακριά απ’ το παραλιακό μέτωπο.

Ειδικά για το πρόσφατο ζήτημα και τη δικαιολογημένη αναταραχή που προέκυψε από την επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην περιοχή, ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Βούγιας,
ως συγκοινωνιολόγος εξήγησε γιατί είναι λανθασμένη και πρέπει άμεσα να ανασταλεί: «σε αντίθεση με το κέντρο της πόλης είπε, όπου οι χρήσεις γης είναι μικτές και το εμπόριο έλκει μετακινήσεις υπερτοπικής σημασίας, η Ε’ κοινότητα είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας και η αγορά της τοπική. Γι’ αυτό και οι, ούτως ή άλλως ανεπαρκείς, θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής πρέπει να είναι ελεύθερες, αφού καλύπτουν καθημερινές και μόνιμες ανάγκες».

Παρουσίασε, ακόμη, την πρότασή του για την αποκλειστική λωρίδα αντίθετης κίνησης λεωφορείων στη λεωφόρο Βασ. Όλγας , που θα αντιμετωπίσει το διαχρονικό πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στην αριστερή πλευρά της οδού και προκαλεί καθημερινά τεράστιες απώλειες χρόνου σε χιλιάδες οδηγούς. Το μέτρο αυτό θα βοηθήσει και στην αποβίβαση των επιβατών πολύ πλησιέστερα στις κατοικίες τους, κατά την επιστροφή τους από το κέντρο της πόλης.

«Η Ε’ Κοινότητα βγάζει συνήθως τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης και απόψε πήρε την απόφασή της», ήταν η φράση με την οποία ο Σπύρος Βούγιας, έκλεισε τον κύκλο περιοδειών της «ΠΟΛΗχρωμης» Θεσσαλονίκης στις γειτονιές της πόλης.

Σπύρος Βούγιας | ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη - λογότυπο

ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΓΙΑΣ

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Σπύρος Βούγιας | ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη - λογότυπο