ΠΟΛΗΠΡΟΣΩΠΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗχρωμης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΟΝΙΚΑ ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ

Σκηνοθέτις – Θεατροπαιδαγωγός – Δημοτική σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης ergonmo@gmail.com


Μ.Αϊβάζογλου
Μόνικα Αϊβάζογλου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη Αρσακείου Γυμνασίου και 13ου Λυκείου Θεσσαλονίκης. Από 5 χρονών συμμετέχει στον θίασο της Μαίρης Σοΐδου μέχρι τα 18 της που φοιτά στη Δραματική Σχολή. Αριστούχος του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ με ειδικότητα στα θεατρο-παιδαγωγικά προγράμματα. Εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικών ομάδων παιδιών αλλά και ενηλίκων σε δήμους, συλλόγους και στην Α΄βαθμια Εκπαίδευση. Ιδρύει το studio ΄Εργον που αποτελείται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σκηνογράφους, χορευτές που στήνουν παραστάσεις και εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς, παίζοντας χωρίς εισιτήριο σε όλη την Ελλάδα

ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Επικοινωνιολόγος – Εκπαιδεύτρια ενηλίκων            anagnostouel@yahoo.gr


Αναγνώστου
Ελένη Αναγνώστου

ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ

Καθηγήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ – Δημοτική σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης
saslan52@gmail.com


ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ
Σοφία Ασλανίδου

Καθηγήτρια στην Ανωτάτη Σχολή Τεχνολογικής και Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) Έχει σπουδάσει στο ΑΠΘ Θεολογία και στο Παρίσι Παιδαγωγικές Επιστήμες, όπου έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στη Μαζική Επικοινωνία και, ειδικότερα, στην τηλεόραση. Έχει γράψει βιβλία και άρθρα στα θέματα της ειδικότητάς της που είναι δημοσιευμένα στην ελληνική αλλά και ξενόγλωσση βιβλιογραφία. Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει συνεργαστεί με ξένα Πανεπιστήμια. Δημοτική Σύμβουλος με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη (2010 & 2014). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης (ΤV100, fm100, fm100.6). Στις πρωτοβουλίες της εντάσσεται η ίδρυση του εθελοντικού ραδιοφώνου fm100,6. Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης (2015 κ.ε.), Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (2016) καθώς και Εντεταλμένη Σύμβουλος Προσφύγων και Μεταναστών Με αυτή την ιδιότητα συνεργάστηκε με ξένες διεθνείς αποστολές όπως την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, την UNICEF και άλλες διεθνείς οργανώσεις.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΛΙΚΟΣ

Εργοθεραπευτής – ΜSc Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. – Στέλεχος συνδικαλιστικού υγείας
kostasvelikos@gmail.com         www.kosvel.gr 


Κώστας Βελίκος new
Κωνσταντίνος Βελίκος

Γεννήθηκε στη Νάουσα Ημαθίας, είναι παντρεμένος με την Εργοθεραπεύτρια Ειρήνη Μιχαλέττου και έχει μια κόρη. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Αθήνας, με Μεταπτυχιακό του ΤΕΦΑΑΑ ΑΠΘ και Διδακτορικό του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ. Εργάζεται στο Ιπποκράτειο Γ. Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ως Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής και από το 2010 είναι Προϊστάμενος του Τμήματος Παραϊατρικών. Επί 15ετία ήταν και υπεύθυνος του Τμήματος Ελέγχου Ποιότητας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης. Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Καθηγητής στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και σε ΙΙΕΚ. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στην Εταιρία Σπαστικών Β. Ελλάδος και στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας «Άγιος Παντελεήμων» Θεσσαλονίκης, καθώς και ως Επιστημονικός Σύμβουλος Αποκατάστασης. Είναι ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος του Τομέα Υγείας (Σωματείο εργαζομένων, ΕΔΟΘ, ΠΟΕΔΗΝ) και για 20 χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Εργοθεραπευτών Β. Ελλάδας. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Πειραματικού Γυμνασίου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης και της 130ης Σχολικής Επιτροπής Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος οργανώσεων ΑμΕΑ και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Νοσηλεύτρια με μεταπτυχιακό στην Πολιτική φιλοσοφία – Ιδρυτικό μέλος Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας
gianoulagian@yahoo.gr


vougias-candidates-giannousopoulou
Ασπασία Γιαννουσοπούλου

Η Ασπασία Γιαννουσοπούλου γεννήθηκε στον Νομό Ημαθίας το 1959. Ήρθε στη Θεσσαλονίκης για σπουδές και αποφοίτησε από το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης το 1979. Έκτοτε εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αρχικά ως νοσηλεύτρια και έπειτα ως προϊσταμένη χειρουργείου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας και εκλεγμένη εκπρόσωπος για την ΠΟΕΔΗΝ. Το 2016 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πολιτικής Φιλοσοφίας του ΑΠΘ.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΓΚΕΣΙΟΥ

Φυσικός – Εκπαιδευτικός aspag@civil.auth.gr


Γκέσιου001
Ασπασία Γκέσιου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη (παιδί της «25ης Μαρτίου), με καταγωγή από την Άρνισσα του νομού Πέλλας. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές στο 9ο Γυμνάσιο Θηλέων Θεσσαλονίκης και, στη συνέχεια, ως μαθήτρια διεθνών ανταλλαγών (Y.F.U. & Rotary exchange-student) ολοκλήρωσε το Λύκειο στο Oxford Senior High-USA. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Α.Π.Θ. και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στον Τομέα Εφαρμογών Φυσικής & Φυσικής Περιβάλλοντος (του ίδιου Τμήματος), με τίτλο: «Μελέτη πολυκρυσταλλικών & κεραμικών υλικών με ακτίνες Χ». Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών της έπαιρνε βραβεία, διακρίσεις & υποτροφίες. Εργάσθηκε στην «ΕΘΥΛ ΕΛΛΑΣ ανώνυμη χημική βιομηχανία» ως ιδιωτική υπάλληλος (1981-1986) και, στη συνέχεια, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. ως Ε.Δι.Π. (εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό) (1988 έως σήμερα). Ως φοιτήτρια ήταν συνδικαλιστικό μέλος της ΦΕΑΠΘ και εκλεγμένη εκπρόσωπος του κλάδου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. (1990-1998).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΕΛΟΣ

Συγκοινωνιολόγος – Αντιδήμαρχος αστικής ανθεκτικότητας Δήμου Θεσσαλονίκης  dimarelos@gmail.com


Dimarelos
Γιώργος Δημαρέλος

ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Ακτιβιστής – Πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου
iraklisanimals@yahoo.gr


Ηρ.Δημητριάδης
Ηρακλής Δημητριάδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959 και σπούδασε Ψυχαναλυση-Ψυχοθεραπεια στο I.M.H.Ps. Επαγγελματίας στον χώρο του αυτοκινήτου και, στη συνέχεια, στέλεχος πωλήσεων εταιρειών. Ακτιβιστής και πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Προστασία και Πρόνοια των Ζώων» Νομού Θεσσαλονίκης. Οραματίζεται μια ανθρώπινη πόλη με αξιοπρέπεια απέναντι στους πολίτες, τη φύση και τα ζώα και την αναβάθμισή της σε προοδευτικό Βαλκανικό κέντρο πολιτισμού και ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα. Λάτρης και υποστηρικτής του εθελοντισμού σε κάθε επίπεδο γιατί πιστεύει πως όταν αγαπάς τον τόπο σου τον υπηρετείς ανιδιοτελώς.

ΕΥΟΥΛΗ ΔΗΜΟΓΛΟΥ

Ηθοποιός, ιδιωτική υπάλληλος
evoulidi@gmail.com


evouli
Ευούλη Δημόγλου

Η Ευούλη Δήμογλου γεννήθηκε το 1960. Σπούδασε θέατρο (Δραματική Σχολή Ρούλας Πατεράκη) και δημοσιογραφία. Ηθοποιός στο Καφέ-Θέατρο και τη Θεατρική Διαδρομή, στη συνέχεια για πέντε χρόνια εργάστηκε στη διεύθυνση παραγωγής σε σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ Βόρειας Ελλάδας, για τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις και επιχειρηματίας την επόμενη εικοσαετία. Ιδιωτική υπάλληλος σήμερα σε εταιρεία ταχυμεταφορών.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ

Πολιτικός μηχανικός – Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης
vas.diamantakis@gmail.com


Β.Διαμαντάκης
Βασίλης Διαμαντάκης

Ο Bασίλης Διαμαντάκης είναι Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ στην Εταιρεία ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Συμμετέχει στις Λειτουργίες του Δ.Θ. ως: Πρόεδρος της Επιτροπής Φορολογικών Υποθέσεων και Συμβιβαστικής Επίλυσης Διαφορών, Πρόεδρος της Επιτροπής Κτηματολογίου και Πολεοδομίας, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Ακινήτων του Δ.Θ. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης (Μ.Α.Θ.) και εκπρόσωπος του Δ.Θ. στον Σύνδεσμο Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει: Aντιπρόεδρος και Μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Θεάματος (Δ.Ε.Π.Θ.Ε.) (TV100, FM100, FM100,6) (2011-2017), μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης (2011-2014), μέλος της Γραμματείας της Παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη»,

Πρόεδρος των Πτυχιούχων Μηχανικών Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής (2000-2009), Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. του Ομίλου ΟΣΕ (2013-2016).

ΝΙΚΟΣ ΔΟΪΡΑΝΛΗΣ

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής
editorial@psychology.gr


vougias-candidates-doiranlis1
Νίκος Δοϊρανλής

Ο Νίκος Δοϊρανλής είναι 45 ετών. Είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής και εργάζεται ως επόπτης ειδικών ψυχικής υγείας, που ασκούν την προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία, ενώ συνεργάζεται με το Μεταπτυχιακό Τμήμα Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρέχοντας ατομική συμβουλευτική στους φοιτητές του. Τα τελευταία 15 χρόνια διατηρεί τη θέση του επιστημονικού υπεύθυνου της Διαδικτυακής Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr. Στην επαγγελματική του διαδρομή ξεχωρίζουν το έργο του στο human trafficking, η υποστήριξη ανήλικων παραβατών, καθώς και σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Στον ελεύθερο χρόνο του, εργάζεται εθελοντικά ως προπονητής ποδοσφαιρικών ομάδων.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ.
tgt@civil.auth.gr 


Theodosiou
Θοδωρής Θεοδοσίου

Γεννήθηκε το 1971. Μεγάλωσε, ζει εργάζεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στο 41ο Δημοτικό Σχολείο και στο 10° Λύκειο Θεσσαλονίκης (σημερινό 2ο). Ασχολήθηκε έντονα με τον αθλητισμό στα εφηβικά του χρόνια με πολλές διακρίσεις (πανελληνιονίκης ποδηλασίας με την ομάδα του Β.Α.Ο.) Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.  Απόφοιτος (1996) και διδάκτωρ (2000) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ., εργάστηκε αρχικά ως σύμβουλος ενεργειακού σχεδιασμού κτιρίων, ως ερευνητικός συνεργάτης στο Α.Π.Θ. σε θέματα ενεργειακού σχεδιασμού και ενεργειακής απόδοσης κτιρίων. Στη συνέχεια εργάστηκε ως Λέκτωρ στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και από το 2009 στο Α.Π.Θ. όπου σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής. Έχει πλούσιο επιστημονικό έργο με δημοσιεύσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, επιστημονικά περιοδικά και προσκεκλημένες ομιλίες ενώ συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση και αναθεώρηση του εθνικού πλαισίου για την ενεργειακή απόδοση και την περιβαλλοντική επίδοση των κτιρίων.

ΔΑΝΑΗ ΚΑΖΑΝΤΖΗ

Μαθηματικός με μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση – Μέλος Δ.Σ. Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης – Κοινοτική σύμβουλος Δ’ Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης
kazantzi@yahoo.com


foto kazantzi
Δανάη Καζαντζή

Η Δανάη Καζαντζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από τον Έβρο και την Κρήτη. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο της Τούμπας, είναι πτυχιούχος μαθηματικός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάζεται σε Eπαγγελματικό Λύκειο. Οι μεταπτυχιακές «Σπουδές στην εκπαίδευση» και οι συνεχείς επιμορφώσεις σε αειφορία, ασφαλές διαδίκτυο, προσφυγικό, εναλλακτικές μορφές τουρισμού κ.ά., ορίζουν τη δια βίου μάθηση ως στάση ζωής. Είναι παντρεμένη με τον μηχανικό Αχίλλα Χαρίσιο, Επίκουρο Καθηγητή στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και είναι μητέρα τριών παιδιών. Από το 2014 είναι εκλεγμένη σύμβουλος στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και τώρα εκπροσωπεί την Τούμπα ως αναπληρώτρια Προέδρου. Μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, του Δικτύου Ασφαλούς Διαδικτύου του Σ.Σ.Ν. Χαλκιδικής, του Συλλόγου τριτέκνων Θεσσαλονίκης, του πολιτιστικού συλλόγου «Καλλίεργος» και του ΣΔΥΘ. Μεταξύ πολλών, επιθυμεί τη δημιουργία ενός κοινωνικού βιβλιοπωλείου παροχής σχολικών ειδών.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΑΛΙΑΓΚΟΥ

Χορδίστρια πιάνου – Επιχειρηματίας
kakaliagoumaria@yahoo.gr


kakaliagkou.resized
Μαρία Κακαλιάγκου

Η Μαρία Κακαλιάγκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη . Είναι έμπορος Μουσικών Οργάνων και Χορδίστρια πιάνων. Βοηθά στη σύνθεση τον πατέρα της, Αλκιβιάδη Κακαλιάγκο συνθέτη και μουσικό (του θρυλικού συγκροτήματος Ολύμπιανς). Χρωστάει πολλά στους γονείς της, από τους οποίους πήρε την καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία, την εμπορική ικανότητα και την προσήλωση στις δημοκρατικές παραδόσεις. Ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Πήρε μέρος σε ραδιοφωνικές φωνητικές παραγωγές .

ΑΓΙΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αρχιτέκτων 


Agis
Άγις Κανελλόπουλος

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Διευθύνων Σύμβουλος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΑAΕ/ΟΤΑ (σήμερα Αναπτυξιακή της Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης)      c.kalogirou@thessaloniki.gr


Καλογήρου
Χρήστος Καλογήρου

Διευθύνων Σύμβουλος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΑAΕ/ΟΤΑ (σήμερα Αναπτυξιακή της Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης). Ήταν  συντάκτης και συντονιστής του Σχεδίου «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Χ 10» που αφορά στον σχεδιασμό Αναπτυξιακών σχεδίων Διαδημοτικής και Υπερδημοτικής κλίμακας σε δέκα αναπτυξιακούς τομείς. Από τη θέση αυτή έχει προωθήσει σημαντικά θέματα που αφορούν στην πόλη και ειδικότερα έχει εργασθεί για την ανανέωση των υποδομών Καθαριότητας με την ολική αντικατάσταση του στόλου Καθαριότητας της πόλης με οχήματα αντιρυπαντικής τεχνολογίας, την προώθηση της Θαλάσσιας Συγκοινωνίας ως Αστικής Λειτουργίας και ως Τουριστικού προϊόντος, του Δυτικού Αστικού Σιδηρόδρομου, την ανάταξη αστικών αξόνων (όπως η Βασιλίσσης Όλγας και η οδός Εγνατία), τις Αστικές αναπλάσεις Μητροπολιτικής κλίμακας (όπως η πλατεία Χρηματιστηρίου, το Μητροπολιτικό Πάρκο του Παύλου Μελά) και την ανάπτυξη δομών κατά της φτώχειας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Σήμερα από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ την οποία ανασύστησε μετά το 2016, συντονίζει πλήθος Αναπτυξιακών Σχεδίων στον τομέα της Αστικής Ανάπτυξης και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου DESTI SMART στο πλαίσιο των Προγραμμάτων “INTERREG EUROPE” που αφορά σε θέματα Τουρισμού και Συγκοινωνιών. Επίσης, είναι ιδρυτής και συμμετέχει στη Διοίκηση του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΟΛΗΣ “THESS CITY LAB” σε συνεργασία με το ΑΠΘ και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών NOESIS.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΟΥΜΠΗΣ

Φυσικός – Καθηγητής Β’βάθμιας εκπαίδευσης – Πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας & Διά βίου μάθησης Δήμου Θεσσαλονίκης                     akaroubis@yahoo.gr


Αντώνης Καρούμπης
Αντώνης Καρούμπης

Ο Αντώνης Καρούμπης γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στο Φυσικό τμήμα του ΑΠΘ και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Β’βάθμια Εκπαίδευση. Μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών. Επίτιμο μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και διά βίου μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΔΘ), Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας του πρώην Δήμου Τριανδρίας, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του ΔΘ, πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Α’βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης του ΔΘ, πρόεδρος του ΚΑΠΗ και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης του πρώην Δήμου Τριανδρίας, μέλος του ΔΣ της Δ´ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος.

ΙΩΣΗΦ ΚΟΕΝ

τ.Διευθυντής τράπεζας                       jocohen@gmail.com


Κόεν
Ιωσήφ Κόεν

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το Λύκειο της «Σχολής Κωνσταντινίδη» και είναι πτυχιούχος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα, ως Διευθυντής επί εικοσιοκτώ έτη, στις τράπεζες «Κεντρικής Ελλάδος», «Εγνατία» και “Marfin”, διαδοχικά, από όπου απεχώρησε λόγω συνταξιοδότησης. Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη ψυχολόγο που εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητος Θεσσαλονίκης. Η αγάπη για την πόλη που γεννήθηκε και δραστηριοποιήθηκε, τον προτρέπει να ασχοληθεί με τα προβλήματά της ενεργά και να βοηθήσει στην επίλυσή τους.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

Αρχιτέκτων – Πρώην Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ-Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης-Πρώην Αντιδήμαρχος                          andreaskourakis@gmail.com


Κουράκης
Ανδρέας Κουράκης

Γεννήθηκα το 1947 στη Θεσσαλονίκη, τελείωσα το 5ο Γυμνάσιο αρρένων και αποφοίτησα από το τμήμα Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ το 1970. Δίδαξα στο Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Μορφολογίας και Ρυθμολογίας της Πολυτεχνικής Σχολής (1975-1977) και άσκησα το ελεύθερο επάγγελμα. Εκλέχθηκα Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/ΤΚΜ (1991-1994) και στα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ (1982-2004). Προϊστάμενος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (1994-2006).

Το 2002 εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τη Δημοτική Παράταξη «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας». Στις 7 Ιουλίου 2005 ίδρυσα με τους δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Λάζαρο Ζαχαριάδη και Γιάννη Μπουτάρη τη Δημοτική Κίνηση «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Το 2006 επανεκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουτάρη. Το 2010 η «Πρωτοβουλία» κέρδισε τις εκλογές και από το 2011 ανέλαβα τη θέση του Αντιδημάρχου Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, στην οποία παρέμεινα μέχρι το 2014. Πολλά έργα αυτής της περιόδου (2011-2014) όπως:

  • η Νέα Παραλία από τους Ομίλους μέχρι το Βασιλικό Θέατρο,
  • η πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας,
  • οι μεγάλες αναπλάσεις των περιοχών του Χρηματιστηρίου και των 12 Αποστόλων,
  • οι παρεμβάσεις για τη βιώσιμη κινητικότητα όπως στην China Town, στον Κήπο του Καλού, στην Κίμωνος Βόγα καθώς και σε δεκάδες δρόμους, πλατείες και παιδικές χαρές σε όλη την πόλη,
  • η αναστήλωση των διατηρητέων παλαιών Δημοτικών Σφαγείων,
  • του Α΄ Γυμνασίου και
  • η νέα πτέρυγα του ιστορικού 5ου Γυμνασίου.

Τα έργα αυτά που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας έχουν την υπογραφή μου.

Μετά τις νικηφόρες εκλογές του 2014 τέθηκα εκτός των θέσεων ευθύνης του Δήμου, γιατί επέκρινα τον προσωποπαγή τρόπο διοίκησης του δημάρχου και ασκούσα κριτική στη νέα δημοτική αρχή για ανεπάρκεια στα θέματα της καθημερινότητας. Δήλωσα ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος στις 26.11.2018. Στις 14.02.2019 ανακοίνωσα την στήριξή μου στην «ΠΟΛΗ-χρωμη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Σπύρο Βούγια. Ο Σπύρος Βούγιας, με την πολύχρονη παρουσία του και τις δημόσιες τοποθετήσεις του στα προβλήματα της πόλης, συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για να ηγηθεί μιας Δημοτικής αρχής με προδευτικό πρόσημο, που θα έχει την ικανότητα, την αφοσίωση και τη γνώση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Κατοικώ στην Ανάληψη και απέκτησα με την Άννα Κεφαλά αρχιτέκτονα, δύο παιδιά την Κλεοπάτρα, γιατρό και τον Γιάννη, πολιτικό μηχανικό.

ΧΑΡΗΣ ΚΩΤΙΔΗΣ

Επιχειρηματίας στον χώρο του τουρισμού – Κοινοτικός σύμβουλος Δ’ 
Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης
hariskotidis@hotmail.com


Κωτίδης
Ανδρέας Κουράκης

Γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην Τούμπα. Δημοτικό στα Μακεδονικά Εκπαιδευτήρια και στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πυλαίας. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ενώ από το 2017 φοιτά στο τμήμα Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Το 2014, εκλέχθηκε Σύμβουλος της 4ης Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Διετέλεσε μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και πρόεδρος των επιτροπών Τεχνικών Έργων και Παιδείας της Κοινότητας. Σήμερα είναι μέλος ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Την πενταετία 2009-14, ήταν διαιτητής μπάσκετ τοπικών κατηγοριών της ΕΚΑΣΘ. Εργάζεται στον τουριστικό τομέα από το 2013 διαθέτοντας ταξιδιωτικό γραφείο εισερχόμενου τουρισμού.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΛΕΙΨΙΣΤΙΝΟΥ

Φιλόλογος – Συγγραφέας – Πρώην δημοτική σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης
th.leipsistinou@gmail.com


Λειψιστινού
Θεοδώρα Λειψιστινού

Φιλόλογος, συγγραφέας και Πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας «Ελλήνιον». Ως εθελόντρια, συμμετέχει σε αποστολές στον Ινδικό Καύκασο, τη Σενεγάλη και την Αιθιοπία. Δραστηριοποιείται σε θέματα των Ρομά, των Πομάκων και των Φυλακών Διαβατών. Επιμελήτρια και εκδότρια τεσσάρων ποιητικών συλλογών από έγκλειστους. Εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος από το 2006 έως το 2014 και πρόεδρος του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (2010-2014). Το 2012 ίδρυσε και λειτουργεί έως σήμερα το «Κοινωνικό Φροντιστήριο».

ΠΑΡΗΣ ΛΕΜΠΕΤΛΗΣ

Οικονομολόγος – Έμπορος παιδικής υπόδησης
parislempetlis@hotmail.com


lempetlis
Πάρης Λεμπετλής

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965. Σπούδασε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΠΑΜΑΚ. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στη δυτική Θεσσαλονίκη επί σειρά ετών. Συμμετέχει ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) καθώς και στο Επαγγελματικό και Οικονομικό Επιμελητήριο. Στον επαγγελματικό τομέα δραστηριοποιείται για 25 και πλέον χρόνια στον χώρο του παιδικού υποδήματος. Συμμετέχει ενεργά σε φορείς όπως «Ομάδα Διαλόγου» που έχουν ως στόχο ν’ αναδείξουν σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Εθελοντικά δραστηριοποιείται σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους. Πιστεύει ότι η ανάγκη της ανανέωσης με τη συμμετοχή νέων προσώπων δίνει μια διαφορετική προοπτική και ένα νέο όραμα για το μέλλον της πόλης έχοντας πάντα στο πλευρό μας τον πολίτη μέσω της διαβούλευσης και της συλλογικής δράσης. 

ΖΩΗ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

Καθηγήτρια γαλλικών  makrozoi@yahoo.gr


Μακροπούλου
Ζωή Μακροπούλου

Καθηγήτρια Γαλλικών. Γεννήθηκε στο Βέλγιο και από το 1986 έχει φροντιστήριο Γαλλικών στη Θεσσαλονίκη. Eίναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Ιωαννίδη και έχει τρία παιδιά.

ΕΛΕΝΗ-ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΜΑΝΩΛΑ

Οδοντίατρος
annamarkoush@gmail.com


vougias-candidates-manola
Ελένη-Μαγδαληνή Μανώλα

Η Έλλη-Μαγδαληνή Μανώλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ και διορίστηκε στο ΙΚΑ, όπου παράλληλα με τα ιατρικά της καθήκοντά, υπήρξε διδάσκουσα στα παραϊατρικά της Σχολής Δημόκριτος. Εκλέχτηκε μέλος της Συντονιστικής Νομαρχιακής Επιτροπής (ΠΑΣΚ-ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο 6ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Το μεγάλο της ενδιαφέρον για την πόλη, εκφράστηκε με την υποψηφιότητά της στις αυτοδιοικητικές και στις βουλευτικές εκλογές το 2010 και το 2014. Είναι συνταξιούχος και μητέρα μιας κόρης.

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ

Συνταξιούχος – Μέλος Δ.Σ. ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης – Πρώην Πρόεδρος Γ’ Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης


metaxopouloGR
Ιορδάνης Μεταξόπουλος

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΤΑΣ

Δικηγόρος – Υπ. Διδάκτωρ Νομικής – Τέως μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
mich.mittas@gmail.com


Mittasbig
Μιχάλης Μήττας

Γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποφοιτώντας από το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο (Ικτίνου). Απόφοιτος της Νομικής Σχολής (2011) και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών (2016) του ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τομέα Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής ΑΠΘ και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ στην κατεύθυνση της Πολιτικής Ανάλυσης. Σπουδαστής επί σειρά ετών στο Μακεδονικό και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στα αθλητικά τμήματα της ΧΑΝΘ. Είναι δικηγόρος παρ’ εφέταις και, παράλληλα, Υπ. Δρ του Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής ΑΠΘ. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ενεργό δράση στην προσφυγική κρίση, εθελοντικά και επαγγελματικά. Στα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε στον Σύλλογο Φοιτητών Νομικής (μέσω της ΠΑΣΠ). Πρόεδρος του Συλλόγου Ασκούμενων Δικηγόρων και της Ένωσης Ασκούμενων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (ΕΑΝΔιΘ). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Ιούνιος-Δεκέμβριος 2017) και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Δικηγόρων (ΕΥΒΑ) (2017 έως σήμερα), ως Γραμματέας. Αρθρογραφεί σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες. Ειδικός Γραμματέας στον Σύλλογο Ποντίων Δικηγόρων «Ο Στράβων» και Αναπληρωτής Γραμματέας στον Σύλλογο Αποφοίτων 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης «Ικτίνος».

ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ ΜΠΑΛΑΦΕΡΑ

Υπάλληλος ΟΣΕ – Πρώην μέλος Δ.Σ. Λέσχης Σιδηροδρόμων Βόρειας Ελλάδας
stellampal1@gmail.com


Μπαλαφέρα
Στέλλα Μπαλαφέρα

Γεννήθηκε στον Νομό Γρεβενών. Από το 1983 είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού που σπουδάζει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία του ΟΣΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είχε ενεργό δράση στον συνδικαλιστικό χώρο του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Σ.Β.Ε) καθώς και μέλος του Δ.Σ στη Λέσχη Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας. Είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης μας. Πιστεύει ότι οι γυναίκες μπορούν να βάλουν το δικό τους ΧΡΩΜΑ στη Θεσσαλονίκη. Για μια ΠΟΛΗ-ΧΡΩΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με ευθύνη, δημιουργία και αγάπη για την πόλη μας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ

Εκδότης – Αντιδήμαρχος εκπαίδευσης & αθλητισμού Δήμου Θεσσαλονίκης  alexbarbounakis@gmail.com


Μπαρμπουνάκης
Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης

Μεγάλωσε στον χώρο των εκδόσεων και επί χρόνια εργάστηκε στα παραδοσιακά βιβλιοπωλεία «Μπαρμπουνάκη», στην πλατεία Αριστοτέλους, για περισσότερα από 15 χρόνια. Στη συνέχεια τον «κέρδισε» ο χώρος της εστίασης, στον οποίο δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα απασχολούμενος με την  εξυπηρέτηση των πελατών, την τροφοδοσία και τις δημόσιες σχέσεις σε βραβευμένα για τις υπηρεσίες τους εστιατόρια. Από το 2014 είναι Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της διοίκησης του Δήμου με την παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Διατέλεσε εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού, Πρόεδρος της Δημοτικής τηλεόρασης & ραδιοφώνου TV100 & FM100, μέλος του Δημοτικού Βρεφοκομείου ΄Αγιος Στυλιανός και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού. Τα τελευταία 2 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού. Είναι μέλος της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας και του συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

ΣΟΦΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΥΛΟΥ

Λογίστρια – Κοινοτική σύμβουλος Τριανδρίας Δήμου Θεσσαλονίκης
pavsofia@hotmail.com


nikolopoulou-paulou
Σοφία-Ελένη Νικοπούλου-Παύλου

Η Σοφία-Ελένη Παύλου, το γένος Νικοπούλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, στην οποία διαμένει έως και σήμερα. Είναι απόφοιτη του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Στελεχών Επιχειρήσεων (Α.Τ.Ε.Ι.Θ). Παράλληλα με τις σπουδές της, φοίτησε και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της Δραματικής Σχολής. Ως λογίστρια-φοροτεχνικός, διατηρούσε λογιστικό γραφείο στην Τριανδρία, για περισσότερα από 25 χρόνια με τον σύζυγό της, Κώστα Παύλου. Η πολυετής δράση της με τα κοινά αποτυπώνεται στη συμμετοχή της σε Σχολικές Επιτροπές (Πρόεδρος), στον Α΄ Κρατικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου Τριανδρίας (Αντιπρόεδρος), στη Δημοτική Επιχείρηση Τριανδρίας (Αντιπρόεδρος) και σε Ανθρωποκεντρικές Ομάδες, όπως “Πυξίδα” και Ομάδα Εθελοντών Τριανδρίας (Συντονίστρια). Είναι εκλεγμένη Κοινοτική Σύμβουλος από το 2010 με την «Πρωτοβουλία» και σήμερα διατελεί Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής της Ενότητας Τριανδρίας, μέλος Δ.Σ. του Κ.Α.Π.Η και του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρώτιστο μέλημά της είναι πάντοτε η προσφορά στους συμπολίτες της και η βελτίωση των συνθηκών ζωής στην Τριανδρία.

ΝΙΚΟΣ ΝΥΦΟΥΔΗΣ

Πολιτικός επιστήμων Ba. & Ma. – Επιχειρηματίας – Δημοτικός σύμβουλος δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
nyfoudis@yahoo.gr


Νυφούδης2
Νίκος Νυφούδης

Γεννήθηκε στην Πυλαία το 1980. Σπούδασε Οικονομικά & Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Ευρωπαϊκές & Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth, υποψήφιος Δρ. στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει διδάξει στα DEI College (London School of Economics External Program), New York College και στο North College.

Έχει γράψει τρία βιβλία για την Ευρώπη, τους εθελοντές και τους νέους: Ο Κύριος Ευρωπαίος και η παρέα του, Ένα βιβλίο για μεγάλους και παιδιά, Ο Κύριος Ευρωπαίος Εθελοντής. Ένα βιβλίο για να μάθουν τον εθελοντισμό, μεγάλοι και παιδιά και τα δύο από τις εκδόσεις Mangerl-Wurzel και το Can European Youth Policy be related to the Europeanization of young people? Case study: the implementation of the Youth Programme in Greece με αυτοέκδοση.

Έχει μόνος ή με συνεταίρους τα μαγαζιά: The Life Goddess, The WineHouse, Ιδιοκτήτης των Ασφαλιστικών Γραφείων Νυφούδης-Κανατάκη, Συνιδιοκτήτης του εστιατορίου ΤΖΑΚΙ-ΗΟ, Ανφαν Γκατέ στο Τελλόγλειο, το οποίο έχει κατορθώσει να μεταμορφώσει σε διάστημα έξι μηνών.

Στα 22 του υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πυλαίας, στα 24 υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος, στα 30 υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμο Πυλαίας (2000-2003), μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, Υπεύθυνος Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων στην ΚΕΔΕΑ και Νομαρχιακών Συμβουλίων Νεολαίας (2001-2005). Από την Τοπική Ήταν υποψήφιος Βουλευτής με το Ποτάμι (πρώτος επιλαχών Β΄ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Εξαγωγών), υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, το 2014 και Δημοτικός Σύμβουλος.

Επιστημονικός Συνεργάτης του Υφυπουργού και Βουλευτή Σπύρου Βούγια, συντονιστής ομάδων εργασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θέματα την εθελοντική αστυνόμευση, τις ομάδες Εθελοντικής Πολιτικής Προστασίας και των πυροσβεστών (2009-2010), συντονιστής ομάδας εργασίας για θέματα ψηφιακής μετάβασης και μεταφορών (2010-2011).

Ως νέος και εθελοντής υπήρξε μέλος της επιτροπής υλοποίησης και σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, 2014 και μέλος της επιτροπής διεκδίκησής της.

Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Κανατάκη και έχουν δύο παιδιά.

ΣΟΦΙΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

Αρχιτέκτων πολεοδόμος – Αντιπρόεδρος Συλλόγου αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης
sofiaxa@gmail.com


Σοφία Ξανθοπούλου
Σοφία Ξανθοπούλου

Η Σοφία Ξανθοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Ασκεί το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού από το 2007. Αποφοίτησε από τη σχολή Αρχιτεκτόνων Mηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2006. Κατέχει μεταπτυχιακό ειδίκευσης, MSc Urban Strategies, στην ερεύνα, την ανάλυση και την ανάπτυξη στρατηγικών για την οργάνωση και τον σχεδιασμό πόλεων με βάση τις νέες τάσεις και καινοτομίες από το Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων Τεχνών στη Βιέννη (University of Applied Arts, Vienna). Yπήρξε μέλος της μόνιμης επιτροπής αρχιτεκτονικών θεμάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ για την περίοδο 2010-2013. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης (2017-2019). Είναι μέλος της διεθνούς ομάδας Urban Transcripts, ένα διεθνές δίκτυο αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων και άλλων επιστημόνων με κοινό ενδιαφέρον για τη σχεδιαστική και ερευνητική δράση για την πόλη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΔΙΩΤΗΣ

Αστυνομικός – Πρώην πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και μέλος εκτελεστικής γραμματείας Πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών padiotisdimitris@yahoo.gr


card Padiotis foto
Δημήτρης Παδιώτης

O Δημήτρης Παδιώτης, κατατάχθηκε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1995. Υπηρέτησε σε μάχιμες Υπηρεσίες, όπως στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης, στην Ομάδα ΖΗΤΑ και στη ΔΑΕΘ/ΥΑΤ. Από το 2000 δραστηριοποιείται στο Συνδικαλιστικό Κίνημα. Το 2008 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε και το 2012. Έχει εκλεγεί μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΑΣΥ (2016 έως σήμερα). Συμμετέχει ενεργά στις εργασίες του Ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung, που αφορούν στην προώθηση και ενίσχυση της Κοινωνικής Δημοκρατίας.

ΟΘΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω – Υπεύθυνος κλιμακίου Θεσσαλονίκης Ένωσης ποινικολόγων και μαχόμενων δικηγόρων Ελλάδος
othonpapadopoulos@hotmail.com


Παπαδόπουλος
Όθων Παπαδόπουλος

Ο Όθων Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970. Φοίτησε στο 40ο Δημοτικό Σχολείο (Ιωαννίδειος Σχολή) και στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο της Ικτίνου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, από όπου αποφοίτησε το 1992. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, επικεφαλής του κλιμακίου της Ένωσης στην Περιφέρεια του Εφετείου Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δάσκαλος Α’βάθμιας εκπαίδευσης – Γενικός σύμβουλος ΑΔΕΔΥ
petipet1@otenet.gr


Περίανδρος Πετρόπουλος
Περίανδρος Πετρόπουλος

Ο Περίανδρος Πετρόπουλος, δάσκαλος, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη, κάτοικος Κάτω Τούμπας είναι Γενικός Σύμβουλος στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Υπαίθρου Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και αντιπρόσωπος των Δασκάλων, στα συνέδρια της Δ.Ο.Ε. και της ΕΔΟΘ. Έχει διατελέσει Ταμίας στον σύλλογό του, καθώς και αναπληρωματικός Αιρετός του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ασχολείται και με το ποδόσφαιρο, όπου ως διαιτητής αγωνίστηκε για 26 χρόνια στα γήπεδα όλης της χώρας και από αυτά 8 συνεχόμενα στο πρωτάθλημα της Football League. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης ως υπεύθυνος των Νέων Σχολών Διαιτησίας, Εκπαιδευτής και επίσης είναι Παρατηρητής Διαιτησίας στο πρωτάθλημα της FootballLeague. Είναι παντρεμένος με την Ιουλία Παπάζογλου, επίσης δασκάλα.

ΝΙΚΟΣ ΠΙΣΤΟΦΙΔΗΣ

Δικηγόρος – Υπ.Διδάκτωρ Νομικής – Τέως μέλος εξελεγκτικής επιτροπής Ταμείου αλληλοβοηθείας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης    nikolaospistofidis@gmail.com


nikospistofidis_polixromi (1)
Θάνος Πολυζωίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το 2ο Ενιαίο Γυμνάσιο- Λύκειο Θεσσαλονίκης. Ενεργός στη μάχιμη δικηγορία, διετέλεσε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων. Δικηγόρος παρ’ Εφέταις, υποψήφιος Δρ στον Τομέα του Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής της σχολής ΝΟΕ του ΑΠΘ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου ειδίκευσης στον ίδιο Τομέα. Έχει ενεργό συμμετοχή σε συνέδρια και διεθνώς για θέματα νομικού πλαισίου επενδύσεων στις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Πιστεύει σε μια μοντέρνα πόλη-πρότυπο, πόλο έλξης επενδύσεων, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του αισθητικού και περιβαλλοντικού επιπέδου ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της, στην εφαρμογή καινοτόμων ιδεών, στη χρήση νέων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης, και στην άρση των αποκλεισμών που βιώνουν οι κάτοικοί της.

ΝΑΣΕΡ-ΕΝΤΝΤΙΝ ΡΑΜΑΝΤΑΝΗΣ

Φαρμακοποιός
wa.rona@hotmail.com


Ν.Ραμαντάνης
Νασέρ-Εντντίν Ραμαντάνης

Γεννήθηκε στο Καμισλί της Συρίας (Ροζάβα) το 1962 από γονείς αγρότες. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών. Ήρθε από Μεσοποταμία στη Θεσσαλονίκη το 1983. Φοίτησε από το 1987-1993 στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. ως Κούρδος υπότροφος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Από το 2001 μέχρι και σήμερα ασκεί το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Από το 1983-1993 στέλεχος του Συλλόγου Κούρδων φοιτητών στην Ελλάδα. Ενεργό μέλος της κουρδικής κοινότητας και υποστηρικτής της ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης του κουρδικού λαού. Είναι αντιπρόεδρος του Ελληνοκουρδικού Κέντρου Ανάπτυξης και Συνεργασίας. Συμμετέχει σε όλους τους αγώνες του ποντιακού ελληνισμού. Ενεργός πολίτης και εθελοντής στην υποστήριξη των προσφύγων στην Ειδομένη και τη Μυτιλήνη και στα προσφυγικά Κέντρα Υποδοχής Θέρμης-Θεσσαλονίκης μέχρι και σήμερα. Θεωρεί την πρόταση του υποψήφιου δημάρχου Σπύρου Βούγια να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Πολήχρωμης Θεσσαλονίκης τιμή στο πρόσωπό του και στον κουρδικό λαό. Έχει όρεξη, διάθεση, ενέργεια και γνώση να συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην επίλυση των πολυετών προβλημάτων της πόλης μας και στην ομαλή ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.

ΑΝΙΛΑ ΡΕΖΝΤΑ

Πραγματογνώμων γλώσσας στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης – Ορκωτή Διερμηνέας-Μεταφράστρια ΥΔ Αλβανίας
anilarezhda@yahoo.gr


Α.Ρέζντα
Ανίλα Ρέζντα

Γεννήθηκε στην Αλβανία το 1967. Ο πατέρας από τη Κορυτσά ήταν Επικεφαλής του Οικονομικού Σχεδιασμού στο «Υπουργείο Οικονομίας». Η μητέρα από το Αργυρόκαστρο ήταν η πρώτη εκφωνήτρια στο «Ράδιο Αργυρόκαστρο» και εργάστηκε στη «Σπαρτιάτικη Ακαδημία». Ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση στην Αλβανία και εργάστηκε 6 χρόνια στο Χημείο του Κράτους. Το 1992 έρχεται στην Ελλάδα. Είναι πτυχιούχους της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. 19 χρόνια Πραγματογνώμων Γλώσσας Διερμηνέας-Μεταφράστρια στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. 10 χρόνια Ορκωτή Διερμηνέας-Μεταφράστρια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλβανίας. 27 χρόνια Εθελοντική Δημοσιογραφία  και στα δύο κράτη. 23 χρόνια παντρεμένη τον Νικόλαο Ματθαίου. Κατέχει τον τίτλο «Πρέσβειρα του Έθνους» της Αλβανικής Δημοκρατίας. Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταφραστών (ΠΕΜ). Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Λουτρών  και Λουτροπόλεων  της Ελλάδος. Μέλος του Συλλόγου Αλβανών Αποφοίτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων (ΣΑΕΠ). Μέλος του συλλόγου “Tirona Intellectum” Ένωση Διανοούμενων Αλβανών. Η πρώτη Αλβανίδα φοιτήτρια μέλος της έδρας UNESCO και της Πολιτικής Επιτροπής του ΑΠΘ.

ΡΑΝΙΑ ΣΑΛΠΙΣΤΗ

Δικηγόρος – Διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ – Συντονίστρια εξωδικαστικού μηχανισμού επιχειρηματικών δανείων υπό ΕΓΔΙΧ
salpisti@yahoo.gr


vougias-candidates-salpisti
Ράνια Σαλπιστή

Η Ράνια Σαλπιστή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Ε διαμέρισμα (περιοχή Αναλήψεως). Φοίτησε στο 84ο Δημοτικό Σχολείο και στο «Καλαμαρί» και αποφοίτησε από το Β’ Λύκειο Θηλέων (14ο Σχολείο Θεσσαλονίκης, περιοχή Σοφούλη).Είναι εν ενεργεία δικηγόρος τα τελευταία 32 χρόνια. Στις εκλογές του 2017 ήταν επιλαχούσα του ΔΣΘ με τον συνδυασμό Actus. Είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και συντονίστρια στη ρύθμιση επιχειρηματικών δανείων εξωδικαστικού μηχανισμού εκ μέρους της ΕΓΔΙΧ. Είναι διαχειρίστρια της διαδικτυακής σελίδας νομικού ενδιαφέροντος thesslawyer.gr και παράλληλα, παρέχει εθελοντικά νομική στήριξη στη μη κερδοσκοπική Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και στον σχετικό Σύλλογο Φίλων της. Υπήρξε Πρόεδρος της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Καλαμαριάς. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΕΤΗΣ

Οδοντίατρος      sietisg@gmail.com


SietisGray
Γεώργιος Σιέτης

Σλιάρα Ναταλία

ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΛΙΑΡΑ

Αθλητικογράφος
koukoumiafki@hotmail.com


Σλιάρα Ναταλία
Ναταλία Σλιάρα

Η Ναταλία Σλιάρα, γεννήθηκε στην Καστοριά, αλλά σπούδασε, έζησε και δούλεψε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε το 2007 από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ. Στην επαγγελματική της καριέρα, ακολούθησε την αθλητική δημοσιογραφία. Αρθρογραφούσε από το 2007 στην εφημερίδα Metrosport, και υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός σε αθλητικές εκπομπές στο Metropolis 95,5. Για 4 χρόνια εργάστηκε και στον κλάδο της αεροπλοΐας (Aviation), ως passenger service, ground service και flighing crew, τόσο στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (SKG), όσο και του Αμβούργου (HAM). Διδάσκει λάτιν χορούς και διάφορα άλλα προγράμματα γυμναστικής (fitness, aqua fitness κ.τλ.) σε γυμναστήρια και σχολές χορού. Τα τελευταία 6 χρόνια ζούσε στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Σπάρτση Ελένη

ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΡΤΣΗ

Αρχιτέκτων, ομάδα Schema 4
espartsi@hotmail.com


Σπάρτση Ελένη
Ελένη Σπάρτση

Η Ελένη (Νένη) Σπάρτση σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ και μιλά Αγγλικά και Γερμανικά. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά με την “Schema 4” σε αρχιτεκτονικά project δημόσιων και ιδιωτικών χώρων με θεματικούς άξονες όπως:

Τουρισμός: Σχεδιασμός-ανασχεδιασμός ξενοδοχείων (Domes Noruz Autograph Collection, Wyndam Grand Athens, Dolce Attica Riviera, Maestral Resort & Casino Montenegro κ.ά.).

Πολιτισμός: Σχεδιασμός εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης από το 2003 έως σήμερα.

Δημόσιος χώρος: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης–κτίριο Β, Ανάπλαση Πλατείας Διοικητηρίου Θεσσαλονίκη, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου, Νοτιοανατολική Πύλη Θεσσαλονίκης κ.ά.

Εκπαίδευση: Ερευνητικά και Πανεπιστημιακά κτίρια σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλευρό και συνυποψήφια του Σπύρου Βούγια σε κάθε κίνησή του στον Δήμο Θεσσαλονίκης από το 1998, η Ελένη Σπάρτση συμμετέχει με πρόθεση ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνδυασμό «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».

Τελίδης Ανέστης

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

Οικονομολόγος – Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης
anastasios.telidis@gmail.com


Τελίδης Ανέστης
Αναστάσιος Τελίδης

Αναστάσιος Τελίδης γεννήθηκε το 1988 στην Τασκένδη. Το 1990 η οικογένειά του επέστρεψε και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στην
περιοχή του Ιπποκρατείου και λίγο μετά στην Κάτω Τούμπα όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Φοίτησε στο 4 ο Γυμνάσιο Τούμπας και στο 18 ο Ενιαίο Λύκειο
Θεσσαλονίκης. Απόφοιτος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Λογιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου «Τοπική & Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση». Το 2010, σε ηλικία
22 ετών, εκλέχθηκε ως ο νεότερος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Διετέλεσε υπεύθυνος λειτουργίας των Κέντρων Φροντίδας Οικογένειας και Εντεταλμένος Σύμβουλος σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής. Παράλληλα, υπήρξε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, της διοίκησης του Κέντρου Μουσικής & Χορού και Πρόεδρος του
Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης μέχρι το 2017. Στις εκλογές του 2014 επανεκλέχθηκε και ορίστηκε Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για
Δράσεις Παιδείας. Σήμερα είναι εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Εργάζεται στον
λογιστικό τομέα. Μέλος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

ΒΙΚΗ ΤΣΙΑΛΑΜΑΓΚΑ

Φιλόλογος     vikitsial@hotmail.com


Τσιαλαμάγκα
Βίκη Τσιαλαμάγκα

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΟΥΤΑΝΗ

Νομικός – Πρ. Πρόεδρος Ιδρύματος “Άγιος Στυλιανός”
matop@otenet.gr


vougias-candidates-tsioutani2
Μαρία Τσιουτάνη

Η Μαρία Τσιουτάνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το «Καλαμαρί» και τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Άσκησε δικηγορία στη Θεσσαλονίκη από το 1978-2014 και επιμορφώθηκε, μέσω προγραμμάτων του ΕΚΠΑ, στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και Πολιτιστικών Μονάδων. Υπήρξε Πρόεδρος της Ομάδας διεκδίκησης του τίτλου «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», τον οποίο κατέκτησε και υλοποίησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Τον Μάιο 2012 τοποθετήθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Ιδρύματος-Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός» ανανεώνοντας και εξορθολογίζοντας τη λειτουργία του. Συμμετέχει ενεργά στη ζωή της πόλης ως μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ, του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, των Φίλων Ιστορικού Κέντρου «ΘΕΣεπίΚέντρω», των Κατοίκων περιοχής Ροτόντας και Φίλων του μνημείου και της ομάδας φίλων θεάτρου «Θεάτρου πέριξ». 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ

Δρ. Ιατρός – Ακτινολόγος / Διευθυντής Ε.Σ.Υ. / Πρώην Διοικητής 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης / Πρώην Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης           tsitouridiskostas@yahoo.gr


TSITOURIDIS-KOSTAS
Κωνσταντίνος Τσιτουρίδης

Γεννήθηκε το 1958 στο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το 30ο Δημοτικό σχολείο και το 1ο Α΄ Γυμνάσιο αρρένων. Σπούδασε Ιατρική στη Ρώμη και πήρε ειδικότητα ακτινολόγου στο ακτινολογικό εργαστήριο του Α.Π.Θ. στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2003). Εργάστηκε ως Γενικός Ιατρός στο Ι.Κ.Α. Θεσσαλονίκης (1987-1988), στο ΑΧΕΠΑ ως ειδικευόμενος (1988-1992), ως αγροτικός Ιατρός στον Υ.Σ. Νέας Χαλκηδόνας και στο Κ.Υ. Κουφαλίων (1992-1993), στο κέντρο Υπερήχων του Ι.Κ.Α. Θεσσαλονίκης (1994-1996). Από το 1996 έως σήμερα είναι ειδικός ακτινολόγος υπεύθυνος συντονιστής διευθυντής στο Ακτινολογικό τμήμα του Γ.Ν.Θ. ΄Αγιος Παύλος και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του. Διετέλεσε Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν.Θ. Άγιος Παύλος (1999-2001), αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ν.Θ. ΄Αγιος Παύλος όπως, επίσης, και του επιστημονικού συμβουλίου, αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Διοικητής του Νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, Διοικητής 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης. Έκανε 8 επιστημονικές μετεκπαιδεύσεις, είχε 12 συμμετοχές ως εκπαιδευτής σε ιατρικού περιεχομένου εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δεκάδες συμμετοχές σε συνέδρια, μετεκπαιδευτικά μαθήματα, επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις. Γνωρίζει αγγλικά και ιταλικά. Είναι παντρεμένος με την Ιατρό Ακτινολόγο Μαιρούλα Αρβανίτη και έχουν μία κόρη, τελειόφοιτη αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΤΩΤΑΣ

Οικονομολόγος – Επιχειρηματίας στο χώρο του Real Estate
tsitotasm@gmail.com


vougias-candidates-tsitotas
Μιχάλης Τσιτώτας

Ο Μιχάλης Τσιτώτας γεννήθηκε και μεγάλωσε το 1971 στην Θεσσαλονίκη. Γνήσιο παιδί του κέντρου, έζησε σε όλη την «πυρίκαυστο» της πόλης. Σπούδασε οικονομικά στην Γερμανία και παρακολούθησε το τμήμα οικονομικών στη Σόφια. Ασχολήθηκε με το εμπόριο και τις οικοδομικές επιχειρήσεις καθώς και με την γραμματεία της κοινωνικής αλληλεγγύης στην ΟΝΝΕΔ. Είναι μέλος του Democracy Lab: Das Progressive Zentrum Berlin και έλαβε μέρος στη καμπάνια του ιδρύματος Δουκάκη για τις Ευρωεκλογές το 2014. Υπήρξε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές το 2014 με την παράταξη «Γειτονιές σε Δράση». Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΕΛΕΝΗ ΤΣΟΛΑΚΗ

Φιλόλογος


Τσολάκη
Ελένη Τσολάκη

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΟΥΛΙΑΣ

Τεχνολόγος Βιοϊατρικής – Αναπλ. Πρόεδρος Ε’ Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης & Γραμματέας Ένωσης γονέων – Πρόεδρος συλλόγου τριτέκνων Θεσσαλονίκης
steliostsoulias@gmail.com


Τσούλιας
Στέλιος Τσούλιας

Γεννήθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει με τη δασκάλα σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά. Εργάζεται στην Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης στη Βιοϊατρική και είναι πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων. Είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος στην Ε΄ Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων ΟΠΟΤΤΕ, μέλος ΔΣ των ΚΑΠΗ, του ΟΒΡΕΠΟΜ, της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης και Γραμματέας της Ένωσης Γονέων της Ε΄ Κοινότητας.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ

Αν. Καθηγητής ΤΕΦΑΑ – Πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής βόλεϊ
charitonidis.pasok@gmail.com


vougias-candidates-xaritonidis2
Κώστας Χαριτωνίδης

Ο Κώστας Χαριτωνίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1954 όπου τελείωσε και τις σπουδές του στην ΕΑΣΑ. Άρχισε να παίζει βόλεϊ το 1968, στον Τρίτωνα και το από το 1973 στον ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης, για δέκα περίπου χρόνια. Διετέλεσε για 10 συνεχόμενα έτη προπονητής του Άρη, με τον οποίο και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος το 1997 και το Super Cup το 1998. Την αγωνιστική περίοδο 1994-95 αναλαμβάνει την ομάδα του Έσπερου Βυζαντίου. Ξαναγυρίζει στον Άρη (1995-96), αναλαμβάνει την Εθνική Ομάδα ανδρών Κύπρου (1996-97) και την ομάδα του ΠΑΟΚ (1999-2001). Από το 1994 μέχρι σήμερα, είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών. Από το 1981μέχρι σήμερα, διδάσκει πετοσφαίριση στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης (πρώην ΕΑΣΑ) και το 1989 εκλέγεται μέλος της ΕΕΠ του ΤΕΦΑΑ . Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΣΙΩΤΗ

Εκπαιδεύτρια ενηλίκων – Σύμβουλος ανέργων – Πρώην κοινοτική σύμβουλος Β’ Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης                           angelaiek2007@yahoo.gr


Α.Χασιώτη(1)
Αγγελική Χασιώτη

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Παντρεμένη με δύο γιούς φοιτητές. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και επί χρόνια εργάστηκε σε Ξενοδοχεία και Τουριστικά Γραφεία. Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και διδάσκει σε Ινστιτούτα και Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Έχει επιμορφωθεί στη Συμβουλευτική Ανέργων και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Κύριο μέλημά της η σύνδεση των σπουδαστών με την αγορά εργασίας. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο πρόγραμμα Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων και εθελόντρια στο τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Διετέλεσε Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής των 59ου, 60ου, 61ου, 62ου και 8ου Ειδικού Σχολείου του σχολικού συγκροτήματος Παναγίας Φανερωμένης ως εκλεγμένη σύμβουλος της Β’ Κοινότητας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ. – Διδάκτωρ Α.Π.Θ. – Επιστημονικός συνεργάτης ΤΕΦΑΑ, European Police Academy & Ινστιτούτου επιμόρφωσης ΕΚΔΔ
geor.hatzi@gmail.com


vougias-candidates-hatzivasiliadis2
Γεώργιος Χατζηβασιλειάδης

Ο Γεώργιος Χατζηβασιλειάδης είναι Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ. Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ και διδάκτορας του ίδιου Τμήματος σε θέματα βίαιης επιθετικής συμπεριφοράς στους αθλητικούς χώρους. Υπηρέτησε στην Τροχαία και στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία, ως στέλεχος/μέλος επιστημονικών επιτροπών, οργάνωσης προγραμμάτων σπουδών και εκπαίδευσης. Διετέλεσε Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ΒΕ, της Σχολής Αστυφυλάκων και συμμετείχε σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και ημερίδες. Επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ και Επιμορφωτής-Εκπαιδευτής του Περιφερειακού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης ΕΚΔΔΑ. Υπεύθυνος του Τμήματος Πετοσφαίρισης Γυναικών (και Ακαδημιών) του ΑΣ ΠΑΟΚ. Είναι νυμφευμένος με την Δρ Ελένη Κασσελούρη και πατέρας τριών παιδιών.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ

Φυσικός ερευνητής – Μεταπτυχιακός νανοτεχνολογίας – Επιχειρηματίας
chionidis@learn-it.gr


Χιονίδης Νικόλαος
Νικόλαος Χιονίδης

Ο Χιονίδης Νικόλαος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι 43 ετών. Σπούδασε στο Φυσικό τμήμα του ΑΠΘ και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην  Νανοτεχνολογία. Εργάστηκε σε ερευνητικά κέντρα σε Ελλάδα και Γερμανία και είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης του εκπαιδευτικού οργανισμού LE@RN IT. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει  έντονη εκπαιδευτική και επιχειρηματική δράση στον χώρο της Δια Βίου Μάθησης και της Επαγγελματικής Κατάρτισης. Διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο στους κλάδους της Πληροφορικής και της Σύγχρονης Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Έχει σημαντική συνεισφορά στην κατάρτιση συμπολιτών μας στις νέες τεχνολογίες και μέσα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Δράσεις (Voucher – Festival Ergasias) ανέδειξε νέες θέσεις εργασίας και προοπτικές απασχόλησης.

ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ

Εκπαιδευτικός                                elenicmd@gmail.com


Χριστιανού
Ελένη Χριστιανού

ΜΟΝΟΙΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ

ΜΑΖΙΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!


Σπύρος Βούγιας | ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη - λογότυπο

ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΓΙΑΣ

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ